spacer

U wilt een huis of appartement huren

Graag maakt Tenant Huurwoningen u als huurder erop attent dat u bij ons geen bemiddelingsfee, handgeld of courtage betaald. Heel simpel het huren van een huis, appartement of een kamer via Tenant Huurwoningen kost u als huurder helemaal niets. Geen fratsen maar een fijne huurwoning.

Graag willen wij u een selectie uit ons aanbod geven wat is afgestemd op uw woonwensen en uw persoonlijke situatie. Door het zo compleet mogelijk invullen van het contactformulier stelt u ons in staat u te helpen bij het vinden van de best passende woonruimte. Uiteraard kunt u ook direct contact opnemen met Tenant Huurwoningen.

Een bezichtiging inplannen

Wij regelen een afspraak voor u om het huis, het appartement of de kamer te bekijken. Bezichtigingen ’s avonds en in het weekend zijn uiteraard mogelijk.

U heeft uw huurwoning gevonden!

Tenant gaat na of uw financiële situatie aansluit bij de huurprijs van de woning. Hiervoor vragen wij onder andere een geldig legitimatiebewijs, salarisstrook en een werkgeversverklaring. Wanneer u een zelfstandig ondernemer bent vragen wij om uw laatste IB aangifte of een accountants verklaring. Bent u gepensioneerd dan vragen wij om uw laatste IB aangifte. Sluit de huurprijs aan bij uw financiële situatie dan vindt afstemming plaats met de verhuurder en stelt onze jurist het huurcontract op. Tenant Huurwoningen stuurt u vervolgens het concept huurcontract en de bijlagen zoals algemene voorwaarden toe.

Afspraken en sleuteloverdracht

Wanneer de huurovereenkomst en bijhorende documenten voor zowel verhuurder als huurder akkoord zijn, wordt overgegaan tot ondertekening van de documenten en dient de huurbetaling plaats te vinden van de eerste maand alsmede de waarborgsom. Vervolgens wordt de oplevering van de huurwoning ingepland. Er wordt een nauwkeurig proces verbaal van oplevering opgesteld ook wel opleverrapport of inspectierapport genoemd. Een dergelijk rapport geeft de staat van de woning aan bij aanvang van de huurperiode, zodat aan het einde van de huurperiode geen onduidelijkheden hierover ontstaan. Bij aanvang van de huur betaalt u als huurder een waarborgsom ter grootte van twee maanden huurpenning. Indien u de woning aan het einde van de huurperiode oplevert zoals omschreven in het opleverrapport (behoudens normale slijtage), krijgt u de waarborgsom van de verhuurder terug. Na het officiële gedeelte ontvangt u de sleutel en wensen wij u veel plezier in uw nieuwe huurwoning.

Tenant Huurwoningen blijft betrokken

Na de sleuteloverdracht blijft Tenant Huurwoningen voor u beschikbaar. Tijdens de huurperiode zal desgewenst een medewerker van Tenant Huurwoningen jaarlijks contact met u opnemen om na te gaan of dat de huurwoning nog steeds naar wens is. En mocht u bijvoorbeeld klein onderhoud willen verrichten en u zoekt een betrouwbare partij om dit te laten doen, kunnen wij dit tegen een gunstig uurtarief of via een abonnement uitvoeren of u hierin adviseren. Extra handig, want via deze weg kunnen wij het voorgenomen onderhoud gemakkelijk voor akkoord aan de verhuurder voorleggen. U hoeft hiervoor dan niets zelf te regelen.

spacer

spacer

Waarom een Tenant Huurwoning?

  • Geen bemiddelingskomsten voor de huurder;
  • Volledige ontzorging op maat voor huurder;
  • Tenant reparatiedienst, snel en goed onderhoud en/of reparaties;
  • Tenant juridische dienst voor goede juridische afspraken en overeenkomsten;
  • Betaalbare huurwoningen op goede locaties;
  • Telefonisch bereikbaar maandag t/m zaterdag van 08:00 uur tot 21:30 uur.

Ervaring van een huurder

“Ik zocht een huurwoning en had me ingeschreven bij Tenant-Huurwoningen. Ik kreeg een woning aangeboden die precies bij mijn wensen paste, en daar woon ik inmiddels 3 jaar naar volle tevredenheid.”

Joost van Heijlen

Tenant woningverhuur

Denk je eraan om je woning te verhuren via een tussenpersoon? Of wil je geen juridische risico’s lopen? Wij ontzorgen, en verhuren uw woning binnen 10 werkdagen.

Naar Tenant woningverhuur >

Tenant reparatiedienst

Reparatiewerkzaamheden, of onderhoud aan je huurwoning? Schakel dan de Tenant Huurwoningen reparatiedienst in.
Ook interessant voor “niet Tenant-Huurders”.

Naar Tenant reparatiedienst >

Tenant juridische dienst

Tenant Huurwoningen is ook uw aanspreekpunt voor juridisch advies. Juridische expertise hebben wij direct in huis. Dat betekent snel schakelen, en een sterke juridische partner.

Naar Tenant juridische dienst >

spacer

spacer

Inschrijven voor woningaanbod

Woningen van Tenant Huurwoningen worden binnen 10 werkdagen verhuurd. Het is daarom slim om jezelf in te schrijven. Zodra een woning in de verhuur komt stellen wij je hiervan op de hoogte. Wie weet, zit jij dus op korte termijn volledig ontzorgt in één van onze mooie huurwoningen!

* Verplicht veld

Bel me terug

Heeft u een vraag, laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug!

spacer

Volg Tenant Huurwoningen op:

spacer
3d-logo facebook-socialmedia-set
3d-logo-twitter-socialmedia-set
3d-logo-linkedin-socialmedia-set