Tenant Huurwoningen

Expat housing Eindhoven

De verhuizing is voor Expats al spannend genoeg. De woonvoorziening hoeft voor Expats geen extra zorg te zijn. Tenant Huurwoningen helpt werkgever en werknemer met het vinden van mooie woningen op goede locaties. En regelt met een totale dienstverlening tevens de fiscale zaken.

Expat housing Eindhoven - soft and full furnitured housing for expats and expat employers 3 - Tenant Huurwoningen Eindhoven

Begeleiding van Expats & werkgevers

Tenant Huurwoningen biedt u een totaalaanbod voor dienstverlening rondom expat housing in Eindhoven en omgeving.

Voor werkgevers is de procedure vereenvoudigd tot het (digitaal) aanmelden van de werknemer waarna wij de bemiddelingsprocedure in gang zetten. We luisteren daarbij naar de wensen van uw werknemer en regelen een geschikte mooie huurwoning op een goede locatie.

Regelen van huurwoning

Begeleiding fiscale procedure

Appartement te huur emmasingel Eindhoven

Housing expats in de regio Eindhoven.

We hebben het proces van expat housing zo ingericht dat u als werkgever er minimale inspanningen voor hoeft te doen. Het (digitaal) aanmelden van uw werknemer is genoeg.

Hoe wij expats begeleiden naar een fijne huurwoning.

Briefing

Na uw aanmelding sturen wij een vragenlijst door aan de Expat. Daarop kan hij aangeven wat zijn wensen en eisen zijn qua woning en locatie. Deze lijst nemen wij middels een videocall met hem of haar door.

Woning aanbod

Uw werknemer ontvangt daarna van ons een mail met het aanbod conform wensen. Uiteraard mag de werknemer ook zelf mogelijk woningaanbod aanleveren welke wij zullen checken en begeleiden. Wij verzorgen en begeleiden de werknemer bij de bezichtigingen.

Bezichtigingen

Uw werknemer verblijft tijdens de bezichtiging nog in het buitenland.  Geen probleem. Wij bezichtigen de woning daarom samen met de werknemer middels een videocall op locatie. Op deze manier ziet uw werknemer desbetreffend object,  de ligging van de woning alsmede de omgeving zodat uw werknemer weloverwogen een beslissing kan nemen. Zo voorkomen we eventuele ‘verrassingen’ bij aankomst in Nederland.

Onderhandeling & bod

Voor de onderhandelingen bemiddelen wij tussen de verhurende partij en uw werknemer om zo tot de juiste deal voor uw werknemer te komen. Tenant Huurwoningen maakt bij akkoord het bod naar de verhuurder of bemiddelaar om miscommunicatie te voorkomen.

Huurovereenkomt & sleuteloverdracht

Tenant Huurwoningen begeleidt uw werknemer bij de huurovereenkomst waarna de oplevering en sleuteloverdracht plaatsvinden.

Dit is van essentieel belang voor uw werknemer aangezien deze graag zijn waarborgsom bij het eind van de huurperiode retour wil.

Hiervoor moet alles goed vastgelegd worden. Daarmee voorkomen we eventuele discussie bij einde huur. Een expat / huurder is vaak onwetend en weet dus niet waar rekening mee te houden en waar op te letten. Wij begeleiden tevens bij aanmelden van Gas, water, elektra, tv en internet.

Eindoplevering bij einde huur

Indien gewenst kan de werknemer Tenant Huurwoningen tevens inschakelen wanneer de huurovereenkomst wordt beëindigd. Wij begeleiden uw werknemer dan bij de eindoplevering.

Uw werknemer wordt geadviseerd middels een vooroplevering waar op te letten en/of nog uit te voeren punten voor eindoplevering. Bij deze eindopleveringen zijn wij dan ook aanwezig.

Fiscale ondersteuning bij expat housing

Om uw werknemer een totale dienstverlening te kunnen beiden werken wij samen met Profinancials expat tax experts. Zo kunnen we uw werknemer zowel ondersteuning bieden qua huisvesting als bij de fiscale zaken waar hij/zij als expat mee te maken krijgt.

In de praktijk merken wij dat veel buitenlandse werknemer die zich vestigen in Nederland met veel vragen in hun hoofd zitten over de procedures in Nederland. Zij hebben te maken met veel wettelijke formaliteiten waar zij in een korte tijd aan moeten voldoen, dit gepaard met het zoeken naar een geschikte verblijfplaats. Om de onduidelijkheid bij werknemers weg te halen, kan u als werkgever het initiatief nemen om een potentiële werknemer vóór aankomst in Nederland een briefing, verzorgd door Profinancials, aan te bieden. Deze briefing duurt gemiddeld 1 uur en vind telefonisch plaats.

Hoe wij expats fiscaal ondersteunen

Expat tax experts profinancials for expat housing