spacer

Voorkomen is beter dan genezen

U wilt u uw huis verhuren maar hoe komt u aan een goede, betrouwbare maar bovenal haalbare huurovereenkomst. Waar moet u allemaal aan denken? En wat wordt er verstaan onder een opleverrapport, sleutelverklaring en een normale opzegtermijn? Als huurder gaat u zich voor een langere tijd ergens aan vastleggen en u vraagt zich af of dat u het huurcontract wel kan ondertekenen?

Het maken van duidelijke en haalbare afspraken is enorm belangrijk. Iets wat verhuurder en huurder voorafgaand aan hun ‘samenwerking’ samen goed moeten regelen. Dat voorkomt doorgaans discussie achteraf. Het vastleggen van de afspraken wordt vaak als het minst leuke gedeelte van een huis verhuren of huren ervaren. Hierdoor maar ook door onwetendheid wordt het vaak verwaarloosd.

Ik dacht het goed geregeld te hebben…

Verhuren aan vrienden of bekenden, dat gaat over het algemeen vlot en afspraken worden doorgaans mondeling gemaakt of summier opgeschreven. Dit gaat goed totdat er discussie ontstaat, vaak over de kleinste problemen maar de nasleep kan groot zijn.

Onverhoopt worden de afspraken simpelweg niet nagekomen

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u de afspraken juridisch goed heeft laten vastleggen maar dat de tegenpartij (uw huurder of verhuurder) zich niet aan de afspraken houdt. Dit kan tot zeer vervelende situaties leiden te meer als u niet bekend met uw rechten (en plichten).

spacer

spacer

button-aanvraag-juridische-dienst

Zijn de volgende situaties voor u herkenbaar? Neem dan vrijblijvend contact op!

“Mijn huurder betaalt al een paar maanden niet of niet op tijd, wat kan ik doen?“
Afhankelijk van de situatie kan een verhuurder de huurovereenkomst bij 3 maanden huurachterstand (laten) ontbinden met mogelijke ontruiming van de woning tot gevolg.

“Mijn verhuurder voert geen onderhoud uit, verminderend woongenot?”
In de basis heeft een verhuurder op grond van de wet groot onderhoud te verrichten aan een huurwoning en een huurder klein onderhoud.

“Mijn huurder is vertrokken en heeft een grote bende in de woning achter gelaten”
Veelal wordt het maken van een opleverrapport bij aanvang huurperiode vergeten of niet nodig geacht. Wist u, dat als er geen opleverrapport wordt opgesteld dat de staat van de huurwoning zoals de huurder deze bij einde huur achter laat, geacht wordt de staat te zijn als bij aanvang van de huurperiode?

“Verhuurder heeft mijn huurprijs abnormaal veel verhoogd, hoe zit dat?”
Een verhuurder heeft het recht om eenmaal per 12 maanden de huurprijs naar overeengekomen maatstaven te indexeren.

“Mijn huurder zorgt voor veel overlast in de omgeving”
Uw huurder heeft zich te gedragen zoals een goed huisvader betaamt hetgeen ook van uw huurder geëist kan worden.

Tenant juridische dienst neemt de juridische afwikkeling bij verhuur en huur graag voor u uit handen. Onze ervaren jurist gespecialiseerd in vastgoed en contractenrecht stelt de huurovereenkomst en bijhorende documenten graag voor u op of helpt u snel uit de juridische impasse te geraken. Om altijd goede kwaliteit te waarborgen werkt Tenant Huurwoningen uitsluitend met universitair geschoolde juristen.

Abonnementen en producten

Met een juridisch abonnement heeft u geen omkijken naar de inhoudelijke afwikkeling van geschillen of problemen die tijdens de huurperiode tussen huurder en verhuurder kunnen ontstaan. Met een abonnement neemt Tenant Huurwoningen deze zorg u uit handen en weet u kostentechnisch exact waar u aan toe bent. Uiteraard is het ook mogelijk om een product op incidentele basis te kopen. Wat voor u prettig is zolang uw huurwoning maar geen juridisch zorg wordt.

spacer

spacer

Waarom Tenant Huurwoningen?

  • Geen bemiddelingskosten voor de huurder;
  • Volledige ontzorging van verhuurder en huurder;
  • Tenant reparatiedienst, snel en goed onderhoud en/of reparaties;
  • Tenant juridische dienst voor goede juridische afspraken en overeenkomsten;
  • Betaalbare huurwoningen op goede locaties;
  • Geen massa-aanbod, maar persoonlijke aanpak;
  • Telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 08:00 uur tot 21:30 uur.

Ervaring van een klant

“Mijn huurder wilde niet betalen, en ik zat met mijn handen in het haar want het drukte direct mijn rendement. Hilke heeft mij zeer correct en adequaat geholpen waardoor het probleem in zeer korte tijd volledig opgelost was. Dankjewel Tenant Huurwoningen!”
Anouk Biersma

Tenant woningverhuur

Denkt u eraan om uw woning te verhuren via een tussenpersoon? Of wilt u geen juridische risico’s lopen? Wij ontzorgen, en verhuren uw woning binnen 10 werkdagen.

Naar Tenant woningverhuur >

Tenant woninghuur

Op zoek naar een leuke en betaalbare huurwoning? Schrijf u dan kosteloos in voor ons huurwoningen aanbod. Zodra een woning in de verhuur komt stellen wij u hiervan op de hoogte.

Naar Tenant woninghuur >

Tenant reparatiedienst

Reparatiewerkzaamheden, of onderhoud aan uw huurwoning? Schakel dan de Tenant Huurwoningen reparatiedienst in. Ook interessant voor “niet Tenant-Huurders”.

Naar Tenant reparatiedienst >

spacer

spacer

Aanvraag juridische dienst

Tenant Huurwoningen is ook uw aanspreekpunt voor juridisch advies. Juridische expertise hebben wij direct in huis. Dat betekent snel schakelen en een sterke juridische partner.

* Verplicht veld

Bel me terug

Heeft u een vraag, laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug!

spacer

Volg Tenant Huurwoningen op:

spacer3d-logo facebook-socialmedia-set3d-logo-twitter-socialmedia-set
3d-logo-linkedin-socialmedia-set